BNP Paribas Assurance отчете 47% ръст на печалбата за 2010

831
BNP Paribas Assurance отчете 47% ръст на печалбата за 2010

BNP Paribas Assurance отчете 47% ръст на печалбата си преди облагане до 814 млн. евро за 2010 г., съобщиха от централата на компанията.

Застрахователят е реализирал 22% на брутните за писани премии 25.3 млрд. евро в рамките на предходната година. Активите му са се увеличили с 26% до 148.2 млрд. евро. През февруари 2011 Standard & Poors за пореден път потвърди рейтинг АА за компанията.

"Бизнесът на застрахователното подразделение играе все по-голяма и централна роля за увеличаване резултатите на цялата група BNP Paribas. В момента дружеството формира 6.3 на сто от общите приходи на групата", коментира Ерик Ломбард, Президент и Главен изпълнителен директор на BNP Paribas Assurance.

BNP Paribas Assurance е световен лидер в банковото застраховане и застрахователно поделение на BNP Paribas. Компанията е представена в 40 държави, като международния бизнес формира 48% от й. В нея работят над 8.5 хил. служители, 73% от които са извън Франция.

В България BNP Paribas Assurancе работи под името Cardif и оперира чрез два клона от края на 2006 г. Дружеството развива партньорски отношения с множество банкови и небанкови финансови институции, предлагайки програми за защита на техните клиенти. Това е първата компания у нас, която започна да подсигурява плащанията по кредити на клиенти на свои партньори, загубили работата си не по собствено желание. Този механизъм в програмите за "Защита на плащанията" е предвиден и при други негативни житейски ситуации като инвалидизиране, продължителни болнични и др. Компанията предлага и програми, защитаващи сметки, стоки и покупки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...