BNP Paribas Assurance отчете 47% ръст на печалбата си преди облагане до 814 млн. евро за 2010 г., съобщиха от централата на компанията.

Застрахователят е реализирал 22% на брутните за писани премии 25.3 млрд. евро в рамките на предходната година. Активите му са се увеличили с 26% до 148.2 млрд. евро. През февруари 2011 Standard & Poors за пореден път потвърди рейтинг АА за компанията.

"Бизнесът на застрахователното подразделение играе все по-голяма и централна роля за увеличаване резултатите на цялата група BNP Paribas. В момента дружеството формира 6.3 на сто от общите приходи на групата", коментира Ерик Ломбард, Президент и Главен изпълнителен директор на BNP Paribas Assurance.

BNP Paribas Assurance е световен лидер в банковото застраховане и застрахователно поделение на BNP Paribas. Компанията е представена в 40 държави, като международния бизнес формира 48% от й. В нея работят над 8.5 хил. служители, 73% от които са извън Франция.

В България BNP Paribas Assurancе работи под името Cardif и оперира чрез два клона от края на 2006 г. Дружеството развива партньорски отношения с множество банкови и небанкови финансови институции, предлагайки програми за защита на техните клиенти. Това е първата компания у нас, която започна да подсигурява плащанията по кредити на клиенти на свои партньори, загубили работата си не по собствено желание. Този механизъм в програмите за "Защита на плащанията" е предвиден и при други негативни житейски ситуации като инвалидизиране, продължителни болнични и др. Компанията предлага и програми, защитаващи сметки, стоки и покупки.