Британската Willlis Group ще придобие щатския застрахователен брокер Hilb Rogal

675
Британската Willlis Group ще придобие щатския застрахователен брокер Hilb Rogal

Третият най-голям застрахователен брокер в света- британската Willis Group Holdings Ltd., планира да закупи щатския застрахователен брокер Hilb Rogal & Hobbs Co. за 1.7 млрд. долара, предизвиквайки двата си най-големи конкурента на техния местен пазар, информира Bloomberg.

От Willis оценяват сделката на 2.1 млрд. долара, като в цената се включват 46 долара на акция в брой и ценни книжа плюс 400 млн. долара в дългови инструменти. Офертата на Willis надхвърля с 49% цената на затваряне на акциите на Hilb Rogal (30.89 долара за брой) на Нюйоркската фондова борса на 6 юни.

Закупуването на Hilb Rogal ще даде възможност на Джоузеф Плумери, CEO на Willis, да увеличи приходите на компанията в Северна Америка, където Marsh & McLennan Cos. и Aon Corp. доминират пазара с почти 50-процентен дял. Базираната във Вирджиния Hilb Rogal е осмият най-голям застрахователен брокер в САЩ и разполага с повече от 140 офиса в цял свят, според уебсайта на компанията.

Печалбата на Hilb Rogal падна с 38.5% до 15.5 млн. долара през първото тримесечие, докато положителният резултат на Willis намаля с 1.8%, до 166 млнл долара за периода.

От Willis очакват придобиването да донесе на компанията допълнителна печалба в размер на 140 млн. долара годишно до 2012 г., както и увеличение на печалбата на акция със 7% през 2009г., и с 10 и 14% през 2010 и 2011 г. респективно. Сделката се очаква да намали печалбата на Willis с 3% следващата година, след което да я увеличи с 2% през 2010 г. и с 6% през 2011 г.

Броят на акциите на Willis, които ще получат акционерите на Hilb Rogal, ще зависи от представянето на акциите в дните преди сключването на сделката. Акционерите на Hilb Rogal могат да получат повече или по-малко от 23 долара на акция, в зависимост от това дали средната цена на книжата на Willis надхвърля 40.04 долара за брой или е по-малка от 31.46 за брой в 10-дневен период преди финализирането на сделката.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg