„Преди три години заложихме стратегия за диверсифициране на застрахователния портфейл чрез навлизане в другите аспекти на общото застраховане и към момента смея да твърдя, че имуществената ни застраховка е една от най-добрите на българския пазар", коментира доц. Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД Бул Инс.

Лидерът в автомобилното застраховане ЗД Бул Инс навлиза все повече и в останалите видове застраховки, като бележи сериозен скок в приходите при застраховките „Имущество", „Помощ при пътуване" и „Обща гражданска отговорност", коментираха в официално съобщения резултатите за полугодието от компанията. Благодарение на изключително успешното си полугодие, застрахователят успя да излезе на 1.63 млн. лв. печалба от общо 15.3 млн. лв., която реализира целия сектор.

Компанията отчете 183.7% ръст на събраните приходи по застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите", с което се нареди на четвърто място по пазарен дял. Дружеството постигна 66.7 млн. лв. премиен приход, което e близо 10 млн. лв. повече от преди година, докато пазарът на застраховки у нас се сви с близо 37 млн. лв. В резултат на това, Бул Инс отбеляза 17.2% прираст на приходите си за полугодието, при над 5% спад за целия сектор.