"Първите девет месеца на годината бяха добри за „Бул Инс” въпреки свиващия се застрахователен пазар“, заяви Петрозар Петков, изпълнителен директор на ЗД Бул Инс. За първите девет месеца на 2012 г., компанията е продала услуги за над 67 млн. лв.

Петков обясни още, че тези резултати са добри на фона на обобщените резултати в общото застраховане у нас. Резултатите на компанията ѝ отредиха една седма от целия застрахователен пазар.

Един от важните моменти за Бул Инс през първите девет месеца бе реализацията на 120% ръст в приходите по застраховка "Помощ при пътуване“. Уникалното в случая е, че в момент на криза хората по един или друг начин пътуват и имат нужда от застрахователна защита.

Тази застраховка покрива голям брой от рискове от спешна помощ до загубен багаж. Само за няколко години компанията успя да убеди клиентите, че нейните продукти в тази сфера заслужават сериозно внимание.

Въпреки силно свиващия се пазар, Бул Инс продължава да е водещ и при застраховката „Каско“. За първите девет месеца на годината дружеството е събрало 40 млн. лв. приходи от нея и в същото време е изплатила обезщетения за над 27 млн. лв.

При „Гражданска отговорност“ дружеството е реализирало приходи от над 23 млн. лв. и е изплатило обезщетения от 12 млн. лв.

За поредно деветмесечие „Гражданска отговорност“ и „Каско“ се оказаха най-важните застраховки за сектора, като формираха над 71% от приходите.

"В период на криза, когато цялата икономика е забавила движението си, е трудно да се мисли за развитие и иновации. Но ние се стараем да ги развиваме.

Стабилността, която получава Бул Инс като водещ в автомобилното застраховане, ѝ дава предимство пред останалите компании да увеличава резервите си за предстоящи плащания, да изплаща щети по системата „бърза писта” и да реализира печалба”, обясни Петрозар Петков.

„Всяка година ще обновяваме наложените вече продукти, като включваме покритието на нови рискове и вкарваме нови, които постоянно подобряват съществуващите на пазара. Благодарение на това сме запазили доверието на хората и считам че това е правилният път“, завършва той.