Булстрад извършва дейност на територията на Румъния и Гърция

1078
Булстрад извършва дейност на територията на Румъния и Гърция

Днес Комисията за финансов надзор прие уведомление от ЗПАД „Булстрад” () за намерението му да извършва дейност по застраховане на територията на други държави членки при условията на свобода на предоставяне на услуги.

Застрахователното дружество възнамерява да оперира на територията на Румъния и Гърция.

Печалбата на ЗПАД Булстрад за 2007 г. пада до 984 хил. лв., спрямо 1.604 млн. лв. година по-рано.

В същото време брутните начислени (записани) премии нарастват с 19.4% за периода до 177.5 млн. лв. при 148.6 млн. лв. през 2006 г.

В края на януари общото събрание на акционерите на застрахователната компания взе решение за покупката на 98.301% от капитала на ЗК "Български имоти" АД, както и акции, представляващи 98.354% от акционерния капитал на ЖК "Български имоти" АД от "Винер Щедтише Ферзихерунг АГ Виена Иншуранс Груп", Австрия за 22.144 млн. лв.

По данни от Комисията за финансов надзор към края на ноември компанията държи 15.14% от пазара по общо застраховане спрямо 15.62 на сто за месец по-рано.

Днес се изтъргуваха 20 акции на дружеството на цена 173 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg