"Пенсионноосигурителен институт“ АД, част от семейството на ЗК „Лев Инс“, за трети път грабна престижната награда в категорията "Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2015 година".

Отличието беше присъдено от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери.

Призът прие доц. д-р Людмила Векова, председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на ПОИ, по време на тържествена церемония по повод годишните награди "Застраховател на годината" и "Пенсионноосигурително дружество на годината" за 2015 г.

„И през 2015 г. „Пенсионноосигурителен институт“ АД успя - за трети път, след 2012 и 2014 г., да спечели наградата "Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество“ в условията на сериозна конкуренция с другите пенсионни компании и в особено трудна за дейността година поради приетите в края на 2014 г. законодателни промени.

Това прави за нас наградата изключително ценна и уникална, тъй като никое друго пенсионноосигурително дружество не е успявало да завоюва три пъти този приз. Тя е признание за високия професионализъм и ефективните усилия на малкия, сплотен екип на дружеството, и мотивация да постига всяка година постоянно подобряващи се резултати, както и да печели доверието на все повече осигурени лица“, подчерта г-жа Векова, след като прие отличието от бившия социален министър Хасан Адемов.

С тази награда „Пенсионноосигурителен институт“ АД затвърди позициите си на динамично развиващо се и стабилно дружество. През последните години расте броят на осигурените лица, а нетните активи на управляваните от „ПОИ“ АД пенсионни фондове надвишават средните показатели в сектора.

По време на тържествената церемония в хотел „Маринела“, ЗК „Лев Инс“ зае престижното трето място в категорията "Застраховател на годината – Общо застраховане".