Нов Главен изпълнителен директор ще имат компаниите на Дженерали в България от следващата година, съобщиха от дружеството. Дженерали Груп вече е в процес на наемане на нов изпълнителен директор.

Договорът за управление на Борис Чухран изтича в края на тази година, съгласно първоначалните условия. Самият той е решил да не удължава договора си за следващ период, поради семейни причини и ще се оттегли от всичките си позиции в компаниите на Дженерали в България на 31 декември 2011 г.

Към момента Чухран е главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Дженерали България Холдинг ЕАД и главен изпълнителен директор и член на управителния съвет на Джи Пи Презастраховане ЕАД. Борис Чухран

„Дженерали България Холдинг с подкрепата на акционерите - Дженерали ППФ Холдинг - сега активно се подготвя за процеса на реформа. Бих искал да благодаря на г-н Борис Чухран за положителните резултати и принос в успешната трансформация на нашите български операции, през последните три години и му пожелаваме всичко най-добро в бъдещите му професионални предизвикателства ", коментира Джанлука Колочи, председател на надзорния съвет на Дженерали България Холдинг ЕАД и член на изпълнителния комитет на Дженерали ППФ Холдинг, отговорен за България.

"В рамките на последните три години групата на компаниите Дженерали в България постигнаха значителни и положителни резултати. Компаниите извършиха значителен обрат като стабилни компании, съобразени със стандартите на Дженерали Груп и със силен мениджърски екип", се казва в съобщението на дружеството.

„Надзорният съвет на Дженерали България Холдинг смята, че това голямо постижение е резултат от работата и ангажимента на мениджърските екипи, служители и представители на Дженерали в България под ръководството на Борис Чухран", добави Колочи.