"ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД, ЗАД „Армеец“ АД и ЗАД "Алианц България Живот” са победителите в първия конкурс „Застраховател на годината 2011“, организиран от Българската Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ) и Insurance.bg с партньорството на Българска асоциация на пострадали при катастрофи.
Наградите бяха връчени на тържествена церемония вчера вечерта в хотел Радисън.

„ДЗИ – Общо застраховане“ ЕАД беше избран за „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения” в анкетата на Insurance.bg. Дружеството събра общо 354 гласа, като по този начин изпревари ЗАД „Алианц България“ АД, което остана на второ място с 329. Трети в категорията се класира ЗАД „Армеец“ АД с 179 гласа. В челната петица се наредиха още „Интерамерикан България" ЗЕАД и ЗК "Лев инс" АД.

ЗАД „Армеец“ АД взе наградата за „Застраховател с най-добри продукти в Общото застраховане”, като бе избран с 456 гласа. На второ място са ЗАД „Алианц България“ АД и „ДЗИ – Общо застраховане“ ЕАД съответно с 345 и 231 гласа. А на четвърто и пето - „Интерамерикан България" ЗЕАД и ЗК "Лев инс" АД.

ЗАД "Алианц България Живот” пък взе приза за „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането” с 656 гласа. Втори в класирането за животозастраховки е ЗАД "ДЗИ" с 205 гласа, а трети - ЗК "Уника Живот" АД с 203 гласа. „Интерамерикан България Животозастраховане" ЕАД и ЗЕАД "ЦКБ Живот“ допълниха челната петица.

Общо 1 778 гласа събра анкетата в Insurance.bg. Зе да се избегнат всякакви възможности за манипулации чрез множество гласувания от служители на компании или други заинтересувани беше отчитан само по един глас на един реален IP адрес.