На 27 юни застрахователната компания с най-дълга история на българския пазар - ДЗИ, чества своя 65-и рожден ден. Началото на дружеството е поставено на днешната дата, през 1946 г. с приемането на Закона за национализация на застрахователните дружества и за държавния монопол в застраховането.

Съгласно този закон всички активи и пасиви на съществуващите акционерни и кооперативни застрахователни дружества, ведомствени каси, фондове, застрахователни отдели на банките и други, се поемат от Държавния застрахователен институт. Дружеството е приватизирано през 2002 година, а от 2007 г. насам марката става част от белгийската банково-застрахователна група КВС.

Към днешна дата застраховките на ДЗИ се предлагат на територията на цялата страна, чрез 24 Главни агенции, 33 агенции и 73 офиса (директни продажби и агентски офиси). На територията на страната функционират 29 Центъра за обработка на щети в автомобилно застраховане - два от които бяха открити през първото тримесечие на тази година в София, се казва в съобщение на застрахователя.