ДЗИ – Общо Застраховане обслужва автомобили на фонд Земеделие

1623
ДЗИ – Общо Застраховане обслужва автомобили на фонд Земеделие

Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество ДЗИ – Общо Застраховане ще застрахова 329 автомобила, собственост на държавен фонд Земеделие. За това уведомяват от Агенцията по обществени поръчки.

Стойността на договора е 211.623 хил. лв. без ДДС или 253.948 хил. лв. с ДДС. Споразумението е сключено на 6 март.

В избора на изпълнител на обществената поръчка са взети под внимание 10 критерия. С основна тежест (50 точки) е размерът на застрахователната премия по гражданска отговорност. На второ място с тежест от 40 точки е предлаганата застрахователна премия Автокаско.

Пазарният дял на ДЗИ – Общо Застраховане към ноември е 14.62%, според статистиката на Комисията за финансов надзор. В левово изражение брутните начислени премии на компанията към 30 ноември възлизат на 156.403 млн. лв.

С подобни резултати компанията се нарежда на второ място в общозастрахователния сегмент у нас след ЗПАД Булстрад с 15.14 процентен дял от пазара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg