Една 50-годишна компания

1403
Една 50-годишна компания

Точно преди 12 дни (на 31 юли 2011 г.) застрахователна компания Булстрад, или Булстрад Виена Иншурънс Груп, навърши 50 години.

Основен акционер в компанията е Ти Би Ай България с дял от над 97%. Но какво се случва с компанията през последните години?

През май 2010 г. тя има 17.2% пазарен дял по брутен размер на премийния приход в общото застраховане, като изпреварва следващите го компании с повече от 4%.

Днес пазарният дял на дружеството е сведен до 13 на сто, а преследвачите вече дишат във врата на Булстрад.

Основно понижението идва от спад на премийния приход от Каско и Гражданска отговорност. Да, периодът е труден, но и показаните резултати на компанията са лоши.

За 2010 г. компанията отчете загуби от над 30 млн. лв., а само за първото тримесечие на 2011 г. отрицателният финансов резултат е близо 5 млн. лв.

Може ли слабите резултати, измененията в бизнеса през последните месеци, както и пазарната конюнктура да бъдат използван от други компании да се изкачат до първата позиция, предстои да видим.

До дни от Комисията за финансов надзор се очаква да обяви данните за пазара към юни 2011 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg