Застрахователната група Euroins Insurance Group е в процес на придобиване на застрахователна компания в Република Турция, става ясно от съобщения за работа, публикувани на сайта на Евроинс.

Еврохолд България е мажоритарен собственик на EIG, която от своя страна притежава Евроинс АД, както и застрахователни компании в Румъния и Македония.

От Euroins Insurance Group търсят да назначат Изпълнителен и Финансов директор за „застрахователна компания, която е в процес на придобиване в Република Турция" се вижда от обявите.

През миналата година компанията също закупи 10% от сръбския застраховател Takovo Osiguranje за 3.65 млн. евро.

Global Finance, чрез управлявания от него South Eastern Europe Fund (SEEF), инвестира близо 26 млн. евро за придобиване на 20-процентен дял от капитала на EIG.

Евроинс Иншурънс Груп отбелязва ръст от 31% на приходите от застрахователни премии, като компаниите от групата регистрират 113.7 млн. лв. премиен приход за деветмесечието на 2008 г.

През последната седмица акциите на Еврохолд България претърпяха сериозни загуби, като затвориха в петък на цена от 1.11 лв., при 1.56 лв. за брой седем дни по-рано.