ЕИСОУКР покрива най-високите стандарти за надеждност

1973
ЕИСОУКР покрива най-високите стандарти за надеждност

Най-високите стандарти за надеждност (5 деветки) са приложени в застрахователната Единната информационна система за оценка управление и контрол на риска (ЕИСОУКР), чрез която вече се издават електронните полици за Гражданска отговорност. Това заявиха от Мусала Софт, разработчик на софтуера и цялостен координатор и системен интегратор на проекта. Такова е уникално за информационни системи от този клас, според компанията.

В ЕИСОУКР са използвани са най-модерните концепции за ИТ архитектура - Интеграционна Шина за Услуги (Service Oriented Architecture), хранилище за данни (Data warehouse) и технологии за бизнес анализ и отчетност (Business Intelligence). Постигнатата производителност на системата е съгласно заданието със съществен резерв за бъдещи доработки и развитие.

За първи път в България проект за информационна система от такъв мащаб се реализира в рамките само на шест месеца и е пуснат в експлоатация без нито един ден закъснение, казаха още от Мусала Софт.

ЕИСОУКР ще промени изцяло облика на застрахователния пазар и ще предложи иновативни високотехнологични подходи за продажби и обслужване на крайните клиенти. Застрахователите и техните посредници ще могат да използват мобилни терминали за издаване на електронните полици.

Включването на ЕИСОУКР към системата на КАТ, ще подобри контрола върху превозните средства като позволи на пътна полиция да извършва проверки в реално време за застрахователния статус на МПС-тата, посредством опростено запитване с SMS-и до ИТ системата на Гаранционния фонд. Това ще позволи и на всички граждани да следят и проверяват статуса на своите задължителни автомобилни застраховки от мобилни телефони в допълнение на съществуващата възможност през интернет, напомнят в съобщението си Мусала Софт.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg