Euroins Romania с 9.7 млн. евро премийни приходи за първото тримесечие

821
Euroins Romania с 9.7 млн. евро премийни приходи за първото тримесечие

Румънската застрахователна компания Euroins Romania (бившата Asitrans Asigurari) отчита 35.36 млн. румънски леи (9.72 млн. евро) брутни премийни приходи за първото тримесечие на годината, което представлява увеличение с 26%, в сравнение със същия период на миналата година, предава Ziarul Financiar.

Премийните приходи на компанията от застраховки пожар и природни бедствия отчитат най-голямото увеличение на годишна база - 57%, докато приходите от пълна автомобилна застраховка и застраховка гражданска отговорност се увеличават с 33 и 23%, респективно.

Приходите от застраховки на стоки и земеделска продукция също бележат значителен ръст през първите три месеца на годината. Увеличението на оборота на Euroins Romania надхвърля ръста на пазара на общото застраховане в страната, според Богдан Стан, генерален мениджър на компанията.

Акционерите на Euroins Romania решиха на 29 април да увеличат капитала на компанията с 12.1 млн. леи (3.33 млн. евро) до 36.3 млн. леи (9.99 млн. евро). Премийните приходи на Euroins Romania възлизат на 91.17 млн. леи (25.1 млн. евро) през 2007 г., което представлява увеличение с 40.1%, в сравнение с предходната година.

Еврохолд България закупи през миналата година над 75% от капитала на Asitrans Asigurari за 12.5 млн. евро.

Размерът на общите инвестиции, които Еврохолд България ще направи на румънския пазар в застрахователния, лизинговия и финансовия сектори за периода 2007-2010 г., ще възлязат на над 30 млн. евро.

Основните цели за този период включват постигане на 3% пазарен дял в областта на общото застраховане, 4% пазарен дял в областта на лизинговането на нови автомобили, както и утвърждаване на Евро-финанс АД сред водещите инвестиционни посредници на румънския капиталов пазар.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg