Евроинс намали дела си в два договорни фонда

718
Евроинс намали дела си в два договорни фонда

Евроинс е намалило дела си в два договорни фонда, сочат данни от седмичния бюлетин на Централен депозитар.

През изминалата седмица застрахователната компания е изкупила обратно дялове в КД Акции България, където вече има 8.13% и в Синергон Профит, намалил дела си от 8.8% на 4.39%.

За първо тримесечие на 2008 г. „ЗД Евроинс” АД реализира премиен приход в размер на 18.7 млн. лв.

Компанията отбелязва ръст по този показател от 47% спрямо същия период на 2007 г. Нарастването е два пъти по-голямо, в сравнение с отбелязаните 23% ръст на премийния приход за първо тримесечие на 2007 г. спрямо същия период на 2006 г., като това е най-високият достигнат ръст за първо тримесечие през последните пет години.

Реализираният технически резултат от застрахователни операции е в размер на 1.3 млн. лв. и е над 3 пъти по-висок спрямо първо тримесечие на 2007 г.

Същевременно постигнатият финансов резултат за периода е печалба в размер на 115 хил. лв., като основната причина за намалението спрямо реализираните 752 хил. лв. за първото тримесечие на 2007 г. е негативният резултат от инвестиции на дружеството в акции на БФБ.

До момента по позицията са изтъргувани 150 акции на нива от 7.78 и 7.80 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg