На 1 септември 2008 г. в град Скопие бе проведено извънредно заседание на Общото събрание на акционерите на „Евроинс Осигуруванье” АД – Скопие.

За нов член на Съвета на директорите на „Евроинс Осигуруванье” АД – Скопие бе предложен Янко Николов, досегашен Изпълнителен директор на „КД Инвестмънт” ЕАД и търговско аташе на Република България в Република Македония в периода 2001 – 2006 г. През периода 1997-2000 г. Янко Николов е бил член на Комисията за финансов надзор.

Акционерите гласуваха за увеличение на капитала на компанията в размер до 3 млн. евро. Увеличението на капитала ще се извърши чрез частно предлагане на новоемитирани 2786 обикновени акции с номинална стойност 511 евро всяка.

Общата стойност на новата емисия, която изцяло ще бъде записана от Евроинс Иншуранс Груп (EIG), е в размер на 1.42 милиона евро. Решението е взето съобразно приетите нови капиталови изисквания в страната, според които минималният капитал на застрахователните дружества от началото на 2009 г. се определя на 3 милиона евро.

След увеличението на капитала делът на EIG в „Евроинс Осигуруванье” АД – Скопие ще достигне 91.40% спрямо първоначално закупените 83.25%.

Общото събрание избра КПМГ, Македония, за специализирано одиторско предприятие на дружеството за 2008 г.

Евроинс Иншуранс Груп е част от структурата на Еврохолд България АД.