Евроинс отчита 47% ръст на премийния си приход за първото тримесечие на 2008 г.

812
Евроинс отчита 47% ръст на премийния си приход за първото тримесечие на 2008 г.

Съгласно финансовия си отчет за първо тримесечие на 2008 г. „ЗД Евроинс” АД реализира премиен приход в размер на 18.7 млн. лв., съобщиха от компанията за Profit.bg.

Компанията отбелязва ръст по този показател от 47% спрямо същия период на 2007 г. Нарастването е два пъти по-голямо, в сравнение с отбелязаните 23% ръст на премийния приход за първо тримесечие на 2007 г. спрямо същия период на 2006 г., като това е най-високият достигнат ръст за първо тримесечие през последните пет години.

Реализираният технически резултат от застрахователни операции е в размер на 1.3 млн. лв. и е над 3 пъти по-висок спрямо първо тримесечие на 2007 г.

Същевременно постигнатият финансов резултат за периода е печалба в размер на 115 хил. лв., като основната причина за намалението спрямо реализираните 752 хил. лв. за първото тримесечие на 2007 г. е негативният резултат от инвестиции на дружеството в акции на БФБ.

Към края на март общите инвестиции на компанията в акции, държани за търгуване на БФБ, са в размер на 5.9 млн. лв., с преобладаващо тегло на акции във взаимни фондове и АДСИЦ.

Най-голям процент на нарастване в портфейла на „ЗД Евроинс” АД за първо тримесечие на 2008 г. имат приходите по застраховка „Гражданска отговорност” – 60%, или 7.4 млн. лв. спрямо 4.6 млн. лв. за същия период на миналата година, следвани от застраховка „Каско” с 46% ръст (8.3 млн. лв. спрямо 5.7 млн. лв.) и застраховки „Имущество” с нарастване от 26% (1 млн. лв. спрямо 800 хил. лв.).

Брутната сума на изплатените обезщетения за изтеклото тримесечие е в размер на 5.7 млн. лв. спрямо 4.3 млн. лв. за същия период на миналата година, като отбелязаният ръст е малко над 30%.

Днес книжата на компанията се търгуваха на нива от 8.16-8.49 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...