Днес, застрахователната агенция на Евроинс в Испания – Omega Diez, сключи първата полица по Гражданска отговорност, съобщиха от застрахователната компания. Застрахованото лице е от провинция Мурсия, Югоизточна Испания, а застрахованият автомобил е Рено Меган.

Платената застрахователна премия е на стойност 952 евро. Евроинс очаква през следващите дванадесет месеца да реализира премиен приход между 2 и 3 млн. евро.

Законодателството в Испания предвижда автоматично подновяване на всяка сключена застрахователна полица, на базата на което Евроинс прогнозира значителен растеж на премийния си приход през следващите години.

Компанията е стартирала дейност и по предлагане на застраховки Карго и Отговорност на превозвача в Испания. От застрахователната компания внесоха през януари 2007 г. в Комисията за Финансов Надзор искане за разширяване на териториалния обхват на дейността си в следните 8 страни от ЕС - Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Франция и Румъния.

Искането е подадено съгласно разпоредбата на чл. 50, ал. 2 от КЗ за свобода на предоставяне на финансови услуги. Нотификационната процедура се финализира в средата на март 2007 г.

Работата по проекта започна още през септември 2006 г., когато бе сформиран екип и бяха осъществени първите контакти с местни застрахователни посредници. Успоредно се извършиха редица анализи на потенциалните чуждестранни пазари и възможностите за адаптиране на продуктовата гама на Евроинс, както и преговори за организиране на съответна презастрахователна програма, която да създаде възможност Евроинс да бъде разпознат като гъвкав и надежден застраховател.

Днес акциите на компанията поскъпнаха на БФБ с 3.3%, до средните 8.78 лв. при обем от 1 110 лота.