След успешно проведените тестове за съвместимост между модернизираната информационна система на "Застрахователно дружество Евроинс" АД и Единната информационна система за оценка, управление и контрол на риска (ЕИСОУКР), от 1 юни 2011 г. "Застрахователно дружество Евроинс" АД стартира издаването на електронни полици по застраховки „ Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Този вид застраховки могат да бъдат сключвани в 750 обекта в цялата страна специално оборудвани с необходимите технически средства и обучен персонал.

Застрахователните посредници на "Застрахователно дружество Евроинс" АД в продължение на два месеца преминаха курс на обучение за работа с новата информационна система на дружеството въведена с оглед новите стандарти наложени от въвеждането на Единната информационна система за оценка, управление и контрол на риска (ЕИСОУКР).

Чрез модернизираната си информационна система "Застрахователно дружество Евроинс" АД ще даде възможност на застрахователните посредници, с които работи да издават само електронни полици за всички останали видове застраховки, които предлага дружеството.

В отговор на въвеждането на еднократно плащане на застраховка „ Гражданска отговорност" на автомобилистите "Застрахователно дружество Евроинс"АД още в края на 2010 г създаде съвместен продукт с iCARD, а именно iCARD EUROINS MASTERCARD - ко-брандирана международна кредитна карта.

Тази карта дава възможност на клиентите на Евроинс да плащат всички видове застраховки в офисите на дружеството, а в случай на застрахователно събитие те имат възможност да получат обезщетението си директно по сметката на кредитната си карта.