Forbes награди Уника Гарант с първо място в категорията „Отношение към клиентите (клиентска политика)” в конкуренцията на още 32 български компании. Наградата получи Управителят на Гарант Полина Димитрова от Изпълнителния директор на IBM Александър Раков.

Уника Гарант спечели и 3-то място в категорията „Най-добър стартиращ бизнес”. Другите наградени в конкурса са: Денкщат, Мусала Софт, Англо-американско училище в София, Кока-Кола ХБК България, ИКЕА, Бела България и др. Общият брой кандидатури бяха 190.

Приветствие отправи и Министрът на Икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който отбеляза, че на първо място предприемаческият дух се свързва с малките и средни компании. Особено малките фирми имат нужда от усещане за икономическа справедливост, каза министърът.

По думите му - основното задължение на държавата освен да намали бюрократичната тежест е да гарантира на правила при конкурентността.

Гарант е най-големият партньор на австрийската застрахователна компания Уника в България. Компанията разполага с офиси в 5 големи български града и за една година издаде над 1 500 полици.