Гаранционният фонд купува още камери и дрегери за КАТ

1674
Гаранционният фонд купува още камери и дрегери за КАТ

Обществена поръчка за техника за видеоконтрол и тестери за наркотици на обща стойност 1.135 млн. лв. обяви Гаранционния фонд на сайта си.

Търгът е по чл чл. 288б. от Кодекса за застраховането, който предвижда 5% от набраните от фонда средства през определена година да се инвестират в техника и информационни и комуникационни технологии за подобряване състоянието на безопасността на движението по пътищата.

4 патрулки със система за автоматична проверка на ГО по снимка

Общо 16 системи за видеоконтрол, 4 от които ще могат да разчитат регистрационни табели, ще закупи ГФ за нуждите на КАТ. Те трябва да включват видеокамери, архивиращи модули и захранващи блокове софтуер за обработка на информацията.

сички те трябва да са съвместими с най-масово използваните радари в патрулките на кат - TR-4D, което означава, че след изпълнението на поръчката по пътищата ще има още 4 патрулки, които ще могат автоматично да проверяват за наличие на застраховка Гражданска отговорност само по снимка на колата.

Системите с OCR софтуер за разчитане на номерата трябва да са на цена до 19 хил. лв. или общо до 76 000 лв., а останалите 12 - да не са по-скъпи от 14 000 лв. (168 000 лв. общо).

Нови радари

424 000 лв. за осем стационарни установки за контрол на скоростта оборудвани с кутии за вграждане и един стенд за метрологичната им проверка е предвидил още ГФ в обществената поръчка. Уредите трябва да са сертифицирани за одобрен тип средство за измерване от Български институт по метрология и да имат 2 години гаранция.

Още принтери за фишове и компютри

Заедно с самите устройства за контрол, Гаранционния фонд ще снабди МВР и със 185 принтера и 285 компютърни конфигурации с лицензи за Windows 7. Принтерите трябва да са на единична цена до 500 лв. (90 хил. лв. общо), а компютрите - до 950 лв. единия (270 750 лв. общо), като отделно от тях е предвиден бюджет от 71 250 лв. за операционната система.

Повече дрегери за наркотици

Видеоконтролът не е единствената насока, в която ГФ ще подпомогне пътната полиция. Освен техниката, в обществената поръчка са включени и 1 100 еднократни орални тестера за установяване на упойващи и наркотични вещества, които работят самостоятелно (без необходимост от допълнителен уред). Освен тях ГФ ще купи и 250 касети за дрегерите за наркотици Dreger Drug Check, с които разполага полицията. Цената на тестерите за еднократна употреба не трябва да надвишава 25 лв. (27 500 лв. общо), а касетите - 30 лв. (7 500 лв. общо).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...