Граве България Общо застраховане и Интерамерикан България Животозастраховане с лиценз от КФН

842
Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност по застраховане на „Граве България Общо застраховане” ЕАД (в процес на учредяване) и „Интерамерикан България Животозастраховане” ЕАД (в процес на учредяване), съобщават от институцията.

Кпиталът на „Граве България Общо застраховане” ЕАД е 6.4 млн. лв., разделен на 6 400 акции с номинална стойност 1000 лв. и емисионна стойност от 1100 лв.

Учредител на дружеството е „Грацер Векселзайтиге Ферзихерунг”АГ, Австрия, Грац, който е записал всички акции в капитала на учредяваното дружество и притежава 100% от капитала му.

Дружеството ще има двустепенна система на управление – Управителен и Надзорен съвет. В Управителния съвет са Николай Логофетов - председател, Гернот Райтер и Сибиле Скария. В Надзорния съвет са Отмар Едерер - председател, Волфганг Гошник – заместник-председател и Зигфрид Григ.

Едноличен собственик на „Интерамерикан България Животозастраховане” ЕАД е ЕУРЕКО Б. В., Холандия, който притежава 700 хил. акции, всяка с право на глас, с номинална стойност от 10 лева и емисионна стойност от 14.53 лв., преставляващи 100% от капитала на „Интерамерикан България Животозастраховане” ЕАД.

Дружеството ще се управлява от Съвет на директорите в състав Коста Чолаков, Михаил Михаелидис и Георгиос Велиотис.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...