Hannover Re с рекордна печалба за 2009 г.

937
Hannover Re с рекордна печалба за 2009 г.

Немският презастраховател Hannover Re отчете днес 731 млн. евро рекордна чиста печалба за 2009 г., при отчетена 127 млн. евро чиста загуба за предходната година. Компанията свързва добрите си резултати с умерените щети, приносът на придобитите звена, както и на увеличените премийни приходи.

Този резултат е най-високият в историята на втория по големина германски презастраховател, рекордна е сумата и на печалбата преди облагане - 1.1 млрд. евро.

Събраните брутни премии през 2009 г. са 10,3 млрд. евро, почти 27% ръст спрямо предходната година. Повечето продажби на презастрахователно покритие се обясняват с финансовата криза, която е отслабила капиталовия ресурс и платежоспособността на много животозастрахователи, които са потърсили покритие на поетия риск.

Hannover Re реализира облаги и от придобиването на презастрахователния портфейл "Живот" на американското звено на ING, което има над 1 млрд. долара премиен приход.

Заявените към презастрахователя щети бяха само за 240 млн. евро през 2009 г., много под очакванията. За тази година Hannover Re очаква искове за 185 млн. евро от чилийското земетресение и 40 млн. евро от ураганните ветрове в Германия и Франция. Прогнозата на компанията е за 4% ръст на премийните приходи от общо презастраховане през тази година и 10% ръст в живото и здравното застраховане.

Източник: Insurance.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg