Хеликоптер на застраховка „Активна грижа” спаси ученик, пострадал тежко при падане по време на игра на футбол. Инцидентът стана в центъра на град Сливен. При падането момчето е ударило главата си, вследствие на което е получило черепно-мозъчна травма.

Приятели на пострадалото дете успяват да извикат преминаващите наблизо доброволци от Младежката организация на Българския Червен кръст, които оказват първа помощ на пострадалия и се обаждат на спешния телефон за „Активна грижа” – 0800 10 200, тъй като ученикът е застрахован.

На място пристига реанимационен екип, който установява, че състоянието на момчето е критично и затова се налага транспортирането му с хеликоптер до най-близката болница. За броени минути пострадалият е качен на борда на въздушната линейка и заедно с медицинския екип е транспортиран до болнично заведение.

За щастие, инцидентът е само сценарий на възстановка, която цели да покаже в реално време бързите и професионални действия на наземни и въздушни екипи на застраховка „Активна грижа“ на ЗК „Лев Инс“.

Проект „Активна грижа“

Проектът „Активна грижа“ стартира през месец юни 2014 г. и е публично-частно партньорство на Български Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност“.

"Активна грижа" бе разработен с цел да подпомогне дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел, както и да се осигурят възможности за достъп до първа помощ на по-голям кръг хора, в цялата страна, да се обезпечат максимален брой инциденти с необходимата и адекватна помощ, както и да се надградят вече съществуващите възможности.

С помощта на „Лев Инс“ е разработена и застраховка „Активна грижа“, която осигурява въздушен и наземен транспортен асистънс с помощта на хеликоптери, мрежа от линейки в цялата страна и шофьори, преминали през курс на обучение за оказване на първа помощ към БЧК. Застраховката е на цена от 6 лева.

„Активна грижа” осигурява първа помощ и медицински асистънс, при пътно-транспортни произшествия, трудови злополуки, битови инциденти, заболяване и инциденти по българските планински и морски курорти.

През тази и миналата година медицинският хеликоптер реагира при няколко тежки инцидента, като неговото участие беше от решаващо значение за спасяването на живота на пострадалите. Също така бяха проведени редица демонстрации на спасителни действия в столицата и други градове в страната.

Застраховка "Активна грижа" и информация за продукта може да откриете в офисите на ЗК "Лев Инс" в цялата страна: http://www.lev-ins.com/bg/offices-agents/