Пет автомобила са горели в София тази нощ, съобщи пресцентърът на МВР. Всичките те са били паркирани пред жилищни блокове.

Първият сигнал за горящ лек автомобил е получен вчера в 20.00 часа в жк „Младост” 2. Подпален била Опел.

В 01.15 часа тази нощ е получен нов сигнал за четири горящи коли в „Младост” 1 – БМВ, Рено и две Тойоти. На този етап няма информация дали автомобилите са изгорели напълно или частично.

Около 20 са умишлените палежи на леки автомобили за около месец и половина в София, съобщиха вчера от СДВР. За последните няколко нощи в "Младост" 2 и 3 изгоряха 10 коли, а други две бяха подпалени в "Хаджи Димитър". Седмица по-рано в различни столични квартали изгоряха още 6 автомобила, между които и колата на защитника на ЦСКА Иван Бандаловски.

Едната от основните версии за умишлените палежи на коли, по които работим е, че извършителят е лице, което е от групата на т.нар. „пиромани”, каза вчера на пресконференция инспектор Станислав Станков – началник на група в Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” на СДВР.

Другите версии са, че извършителите са застрахователни компании с цел застрахователни измами. Работим и по версията за паркоместа. Автомобилите нямат никакво отношение един с друг – каза той.

По думите му - това, което се случва от един месец насам, е прецедент.