ING Groep NV, която трябва да продаде застрахователния си бизнес, оказва натиск върху потенциалните купувачи на дейността й в Югоизточна Азия и Хонконг да придобият и част от японското й подразделение, информира Bloomberg, позовавайки се на източници, близки до компанията.

Кандидат-купувачите, сред които е и Manulife Financial Corp., са изразили готовност да придобият и японското подразделение на ING като част от сделката за подразделенията й в Хонконг и Югоизточна Азия, според същите източници.

ING обяви на 8 август, че дейността й по застраховане и управление на активи струва общо 6.6 млрд. евро. Дейността на ING в региона обхваща и страни като Малайзия, където нарастващите доходи засилват търсенето, и Япония, която се бори с дефлация и проблемите на застаряващото население.

KB Financial Group Inc. е подала оферта за южнокорейското подразделение.

ING също така разглежда оферти, включващи част от японското подразделение от AIA Group Ltd. и хонконгския милиардер Ричард Ли.

ING трябва да подаде застрахователния си бизнес до края на 2013 г., за да спази условията наложени от Европейския съюз, след като получи държавна помощ през 2008 и 2009 г.