Днес депутатите попълниха състава на Комисията за финансов надзор и избраха трима зам.председатели - Димана Ранкова с мандат 5 години, Ангел Атанасов Джалъзов с мандат 4 години, Борислав Атанасов Богоев с мандат 3 години и за член- Антония Петкова Динева с мандат 3 години.

Предложението на председателя на парламента Цецка Цачева, изборът да стане точка първа от дневния ред на НС предизвика остра реакция на Мая Манолова от ПГ на КБ.

Тя възрази на начина, по който се осъществява процедурата, като съобщи, че народните представители са получили в последния момент проекта за решение, който засяга важен регулаторен орган.

Независимо от това депутатите гласуваха кандидатурите и с 97 гласа „за", 23- „против" и 17- „въздържали се" избраха титуляри за постовете, съобщи още БГНЕС.

Нека припомним, че през миналата година, в края на мандата на тройната коалиция, бе подменен тогавашния състав на КФН. С влизането в длъжност на новите членове се прекратява мандата на Ралица Агайн, отговаряща за инвестиционната дейност, Нено Ненов, отговарящ за осигурителната дейност и Емил Атанасов, отговарящ за застрахователната дейност.