Къде се застраховаме против „Пожар и природни бедствия"?

1069
Къде се застраховаме против „Пожар и природни бедствия

Застраховка „Пожар и природни бедствия" е една от водещите на българския застрахователен пазар, като за първите 10 месеца на 2009 г. премийният приход по полицата възлиза на 170 млн. лв.

С това тя се нарежда на трето място след автомобилните застраховки „Автокаско" (43.4%) и „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС" (26.7%).

Но кои са предпочитаните компании за тази застраховка?

Лидер е Енергия с премиен приход до октомври в размер на 38.3 млн. лв., което представлява 94.9% от съвкупния за компанията. Второто място е за Алианц България с 31 млн. лв., следвана от Булстрад Виена Иншурънс Груп с 23.7 млн. лв.

Над 10 млн. лв. премиен приход от застраховка „Пожар и природни бедствия" имат още две компании - ДЗИ Общо застраховане и Дженерали Застраховане (17.9 млн. лв. и 10.5 млн. лв.).

Освен Енергия, данните сочат, че застраховката е от изключителна важност и за Групама Застраховане, откъдето са формирани 89.5% от премийния приход. Следват Граве България (53.9%), Ей Ай Джи България (48.45%) и ОББ Ей Ай Джи с 42.8 на сто.

Най-голям ръст спрямо година по-рано по полицата бележат Граве България и ОЗК, докато понижения отчитат Уника (52.4%), Български имоти (42%) и Ей Ай Джи България (24.07%).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg