Най-вероятно сте чували историята за това как едно лошо движение струвало на Стив Уин 40 млн. долара. През 2006 г. той тъкмо договорил да продаде картина на Пикасо на друг богаташ от Лас Вегас за 139 млн. долара, когато решил да я покаже за последно на свои гости. Какво по-точно е правил с ръцете си не се знае (Уин има проблеми със зрението), но резултатът е, че пробива картината с лакът. След това той така и не успява да я продаде. Уин купил картината за 48 млн. долара през 1997 г.

Милиардерите притежават много скъпи играчки и трябва да внимават. Една грешка, която на нас ни струва няколкостотин евро, на тях може да струва милиони. Оказва, се че богати хора, които едва ли са глупави, не само вършат глупави неща, но и точно когато направят нещо рисковано, решават да излязат да разходят кучето или да си вземат душ и така съвсем провалят шанса си, да хванат, примерно, пожар навреме.

От отдела за частни клиенти в застрахователя Chartis, който твърди, че работи с 40% от участниците в списъка Форбс 400, издават пред списанието най-куриозните и скъпи искове, които са получили:

Кучетата съсипват скъпи предмети с лекота

Клиент на компанията описва необяснимо изтъркване на голяма картина, която виси в трапезарията му. След известно разследване става ясно, че семейният санбернар като тича зад масата се отърква в картината. И така 20 пъти на ден.

Готвене

Милиардер реши да си опържи една малка порция пилешки гърди. За целта той пуснал цял фритюрник и то от големите, които са пригодени за цяла пуйка. Милиардерът пуснал фритюрника и излязъл да разходи кучето. Пожарът причинил щети за 1 млн. долара.

Автомобили

Един богаташ имал гениалната идея да изсуши постелката на пода на Porsche-то си, като застопори една машина за издухване на листа, така че да духа надолу към пода пред задната седалка. Оставил я да работи доста време, като от време на време той проверявал как върви сушенето. В един момент чул шум от гаража - оказало, се че постелката се е запалила и огънят е обхванал цялата задна седалка. И всичко това заради една мокра постелка!

Собственикът на 2005 Bentley Continental една сутрин не можал да го запали. В крайна сметка успял да го направи с друг акумулатор. Решил, че акумулаторът ще се зареди най-бързо, ако двигателят работи на пълни обороти и за това сложил една тухла на педала на газта, докато стрелката отиде в червения сектор и... спокойно отишъл да си вземе душ. Когато се върнал 20 мин. по-късно прегрелият двигател вече бил скапан. Така той успял да съсипе Bentley за 20 мин. и то без да излиза от двора си!

Камини

На парти в една богаташка къща, гостите решили да запалят камината за по-уютно. Преди да палите камина обаче, уврете се, че коминът не е запушен! Та цялата стая се напълнила с дим и сажди. И това не е всичко. Тъй като красива картина била зацапана със сажди на един служител било наредено да я почисти. Той я забърсал с парцал и... препарат за почистване на прозорци. Две големи грешки в една вечер.

Като стана въпрос за камини - компанията веднъж получила иск за обезщетение от милиони долари за картина на Уорхол. Тя била закачена над камина и в крайна сметка се разтопила от топлината.

Още любопитни новини във Facebook