KBC Group с печалба от близо 3.3 млрд. евро за 2007 г.

577
KBC Group с печалба от близо 3.3 млрд. евро за 2007 г.

KBC Group приключи четвъртото тримесечие на 2007 г. с чиста печалба от 708 млн. евро, съобщиха от компанията.

Основната печалба, изключвайки единичните приходи и разходи, е в размер на 676 млн. евро, което е ръст от 13% за тримесечие и 20% на годишна база.

За цялата 2007 фискална година, групата реализира печалба от 3.281 млрд. евро.

За цялата 2007 фискална година, групата реализира печалба от 3.281 млрд. евро. Тук на основна база, резултатът е 2.938 млрд. евро, водейки до възвращаемост на собствения капитал от 18.5%.

Основният доход на акция е 8.47 евро, повишение от 18% спрямо финансовата 2006 г. Предложеният дивидент за 2007 г. е 3.78 евро, брутен, който ще бъде гласуван от общото събрание на акционерите.

Според Андре Берген, CEO на групата, 2007 бе белязана със силни резултати, въпреки неспокойните пазарни условия през втората половина на годината.

Компаниите за венчърен капитал GIMV и KBC Private Equity (от KBC group) влизат в партньорство за инвестиции на руския пазар.

Всеки от тях планира да инвестира по около 10 млн. евро на година в средни по размер руски компании в растящи сектори.

В България KBC Group придоби застрахователното дружество ДЗИ и Стопанска и Инвестиционна Банка АД, като и двете предстои да бъдат отписани от регистъра на публичните дружества.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...