Дружеството КД Живот е преименувано на Животозастрахователна компания Съгласие. Промяната е влязла в сила от 11 март 2011 г., става ясно от корпоративния сайт на животозастрахователя. На същата дата са влезли в сила и промените в Съвета на Директорите.

На този етап застрахователят е запазил своите домейни и и-мейл адреси.

През декември 2010 г. Финанс Консултинг АД придоби 100% от капитала на Застрахователно дружество КД Живот.

Финанс консултинг е собственик и на 82% от управляващото дружество Съгласие Асет Мениджмънт и на 19.95% от ПОК Съгласие, чийто най-голям акционер е Химимпорт с 49.28% дял, сочи регистъра на КФН. Компанията има контрол и над инвестиционния посредник АВС Финанс.

Капиталът на КД Живот е 7 млн. лв., разпределен в 70 000 безналични, обикновени, поименни акции, с право на глас и с номинална стойност от 100 лева всяка.

През февруари тази година Комисията за финансов надзор одобри настоящият главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на ПОК Съгласие Милен Марков, за член на съвета на директорите и лице, оправомощено да управлява и представлява животозастрахователната компания.

Станислав Димитров беше одобрен за член на съвета на директорите и изпълнителен директор на КД Живот, а Диляна Германова - за независим член на съвета на директорите.