КФН не промени вноските за Гаранционния фонд

717
КФН не промени вноските за Гаранционния фонд

На свое заседание от 6 октомври 2011 г. Комисията за финансов надзор запази размера на вноските за Гаранционния фонд по всяка една полица по "Гражданска отговорност" на автомобилистите и "Злополука" на пътниците, който застрахователите, предлагащи задължителните застраховки трябва да внасят, както и определи сроковете и реда за тяхното набиране.

Размерът на вноската не се променя и остава 8.50 лв. за всяко отделно моторно превозно средство със сключена "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Вноската на застрахователите, предлагащи в България задължителната застраховка "Злополука" на пътниците, остава 0.15 лв. за всяко място, без мястото на водача, за което е сключена задължителната застраховка.

Дължимите вноски от застрахователите, които предлагат задължителните застраховки "Гражданска отговорност" на автомобилистите и "Злополука" на пътниците в средствата за обществен превоз, следва да се превеждат по сметка на Фонда ежемесечно до 10-то число на втория месеца след месеца на сключването на застраховките.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg