КФН отне лиценза на ЗОД Всеотдайност

2179
КФН отне лиценза на ЗОД Всеотдайност

Комисията за финансов надзор отне лиценза на дружеството ЗОД Всеотдайност АД, съобщиха от надзора. Решение за това е взето на вчерашно заседание на Комисията.

Всъщност лицензът е по-скоро доброволно върнат, тъй като КФН е издала разрешение за доброволно прекратяване на дружеството, става ясно от решенията.

ЗОД Всеотдайност има около 0.5% пазарен дял по начислен премиен приход, според статистиката на КФН към 31 август 2011 г.

Дружеството е реализирало 139 430 лв. премии общо от всички пакети и е изплатило 364 926 лв. претенции за първите осем месеца на тази година. Най-много са премиите му от пакет Стоматологични услуги - 35 850 лв., а най-големи са плащанията му по "Извънболнична медицинска помощ" - 114 796 лв.

Здравният осигурител има вземания в размер на 466 хил. лв. към края на август и задължения в размер на 13 хил. лв. В отчета му фигурират инвестиции в размер на 490 хил. лв., нематериални активи за 14 хи. лв. и други активи на стойност 35 хил. лв.

Интерамерикан ще оперира в Естония

На същото заседание е било прието да се разреши на Интерамерикан България ЗЕАД да извършва застрахователна дейност на територията на Република Естония при условията на свободата на предоставяне на услуги в Европейския съюз.

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Zahwa
# 0
05:02 | 26 February 2012
I was struck by the honesty of your poistng
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg