КФН отне нови два лиценза

1589
КФН отне нови два лиценза

От Комисията за финансов надзор (КФН) решиха да отнемат днес нови два лиценза. Единият е на инвестиционен посредник, а другият е предоставен лиценз за извършване на дейност в областта на доброволното здравно осигуряване.

Поради не извършване на разрешените услуги и дейности повече от 6 месеца, от надзора отнеха лиценза на Лидер Инвест България за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

От КФН решиха да отнемат на 20 август и лиценза на ВИП-7, а в началото на август това бе сторено и на София Инвест Брокеридж, Булфин Инвест. През юли с лиценза си се разделиха и от СИИ Секюритиз

Днес от Комисията за финансов надзор решиха да отнемат лиценза за доброволно здравно осигуряване на ЗОД Уника здравно осигуряване ЕАД (в процес на учредяване). Лицензът се отнема, тъй като дружеството не е извършвало дейност в продължение на една година и към 1 септември 2010 г. не е вписано в Търговския регистър към Агенция по вписванията.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg