КФН потвърди проспекта на Имоти Директ АДСИЦ

1129
КФН потвърди проспекта на Имоти Директ АДСИЦ

От Комисията за финансов надзор (КФН) потвърдиха на днешното си заседание проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Имоти Директ АДСИЦ, в резултат на увеличаване капитала на дружеството, информират от надзорния орган.

Емисията е в размер на 18.9 млн. лв., разпределени в 1.89 млн. броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност 10 лв. всяка.

От комисията вписват и емисията от акции, издадени от Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ, с цел търговия на регулиран пазар.

Тя е в размер на 148 148 броя акции с номинална стойност 1 лв. всяка и емисионна стойност 54 лв. Емисията е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 830 153 лв. на 978 301 лв.

Надзорът вписа и друга емисия от акции. Това е на Експат Бета АДСИЦ. Емисията е в размер на 800 300 акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. всяка. Тя е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 4 342 890 лв. на 5 143 190 лв.

От КФН одобриха и оздравителната програма на УД Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД, която предвижда увеличаване на капитала на дружеството от 300 хил. лв. на 350 хил. лв. чрез издаване на нови 50 хил. броя обикновени, поименни, безналични акции с номинална стойност 1 лв. всяка.

Спряно е и производството по прекратяване на договорен фонд Оптима Селект, организиран и управляван от УД Интеркарт Инвестмънт АД, въз основа на направено искане от страна на управляващото дружество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg