Кои брокери са номер 1 по Гражданска отговорност и Каско

4380
Кои брокери са номер 1 по Гражданска отговорност и Каско

Автомобилните застраховки Гражданска отговорност и Автокаско осигуряват над 70% от бизнеса, както на застрахователните компании, така и на брокерите у нас. След като ви информирахме за най-големите застрахователни брокери в страната, днес ще се спрем на предпочитаните компании за най-масовите застраховки.

„Гражданска отговорност“

Петте най-предпочитани компании за Гражданска отговорност са Лев Инс, Бул Инс, ОЗК Застраховане, Евроинс и ДЗИ. Какво е положението при брокерите?

Данни на Комисията за финансов надзор сочат, че Ес Ди Ай Груп и Ай Енд Джи Иншурънс Брокерс са единствените с над 10 млн. лв. премиен приход. Лидерът (SDI) е с 29.6 млн. лв., докато I&G Brokers има 16.8 млн. лв. премиен приход.

В челото са още Тотал Инс (9.8 млн. лв.), Амарант България (8.9 млн. лв.) и Юнайтед Брокер с 8.2 млн. лв.

Топ 10 се допълва от Дженерал Брокерс, Адмирал Иншурънс Брокер, Булром-Глобъл Груп, Грийн Брокеридж и Карол Стандарт.

Общо 32 от застрахователните брокери в страната са реализирали премиен приход от над 1 млн. лв. по Гражданска отговорност за първите шест месеца на 2016 г.

Каско

Номер 1 при тази полица сред застрахователните компании е Армеец с 21.67 на сто от пазара. Следват Булстрад, Алианц България, ДЗИ Общо застраховане и Дженерали. При застрахователните брокери прави впечатление, че Ес Ди Ай Груп и Ай Енд Джи Иншурънс заемат съответно осма и трета позиция, докато най-голям пазарен дял имат Уникредит и Пфое Агенция.

В челото са още Брокер Инс, Брокер 2001, Порше Иншурънс Брокер БГ, Дженерал Брокерс, Райфайзен и ММ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg