Кои застрахователи са най-слабо зависими от ГО и Каско

3133
Кои застрахователи са най-слабо зависими от ГО и Каско

Кои са застрахователните компании, чийто бизнес е най-слабо зависим от автомобилните застраховки Автокаско и Гражданска отговорност?

Справка на Profit.bg, на база данни от Комисията за финансов надзор към края на август, сочи, че от началото на 2016 г. три от големите компании в сектора на общото застраховане имат премиен приход от над 40%, който не е от най-популярните полици.

Разгледаните дружества са с пазарен дял от поне 3%, като тук попадат общо 11 застрахователни компании.

Лидерът по общото застраховане Булстрад Виена Иншурънс Груп, както и Уника, формират над 45% от брутните си премийни приходи от полици, различни от ГО и Каско.

Следват Дженерали с 44.69 на сто, както и Алианц България с дял от 39.26%. Топ 5 се допълва от Евроинс, където 28% от премийните приходи са формирани от различни от автомобилните застраховки.

При ДЗИ Общо застраховане този процент възлиза на 25.87%, докато при Армеец и ОЗК той е малко над 16 на сто.

Най-силно зависими от автомобилните застраховки са Бул Инс и Далл Богг: Живот и здраве, където продукти, различни от автомобилните застраховки, осигуряват 1.89 и 2.75 на сто от премийните приходи.

Вторият най-голям застраховател в страната Лев Инс е с дял от 4.04 на сто.

Сред по-малките компании прави впечатление, че ЗАД България и Енергия формират 100 и 97% от бизнеса си от продукти, независими от автопарка в страната.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

M
# 0
16:11 | 7 November 2016
И такива които въобще не правят автомобилно застраховане, които обаче са извън вашата класация незнайно защо. Явно се надявате никой да не ви прочете статията.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg