Стотици станаха част от уникалната атмосфера на празничния концерт с любими български хитове, вечни класически произведения по случай 20-годишнината на Застрахователна компания „УНИКА” АД.

Безплатният концерт, който компанията подари на всички жители и гости на София, се проведе миналата вечер в парка на Военна академия в София и достойно се включи в календара на събитията, с които нашата столица ще кандидатства за столица на културата през 2019 г.

„20 години УНИКА – концерт под звездите” събра на една сцена Васил Найденов, Белослава, Графа, Акага, Любо Киров. Въпреки дъжда, над 2 часа зрителите бяха запленени от най-големите им хитове и шедьоврите на класическата музика, изпълнени от Нов симфоничен оркестър.

Публиката, заедно със звездите от сцената, припяваше хитови песни като „Време за море”, „Най-щастливият човек на света”, „Телефонна любов”, „Всяка година по същото време” и други. След първата класическа част, в която прозвучаха вечните Росини, Щраус и Шуберт, на сцената изригна вулканът Акага, които са кралете на „живата” музика.

Към тях се присъедини Графа, който взриви публиката с последния си хит „Дим да ме няма”. Любо Киров доказа титлата си „изпълнител на годината”, а след него на сцената неотразимата Белослава заплени публиката. С кадифения си глас тя изпя нежните си хитове като „Между две луни”, “Why”, като на пианото й акомпанираше Живко Петров.

Като единствената дама на вечерта Белослава покани легендата на българската естрада Васил Найденов. Истинска еуфория завладя публиката при изпълнението на хитовете му „Огън от любов”, „Слънце в огледало”, „След края на света”. Той слезе при публиката под дъжда, за да изпеят заедно „Сбогом, моя любов... пада само дъждът...”.

След легендарния Васил Найденов Нов симфоничен оркестър завърши музикалната приказка с втора част класически произведения и Happy birthday в уникален класически аранжимент.

Освен музикалната стойност, концертът, подарен на всички от ЗК „УНИКА” АД, има и културна значимост. Това потвърдиха и думите на Наталия Идакиева от Дирекция „Култура” на Столична община. „20 години УНИКА – концерт под звездите” е включен в културния календар на София за кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 г.

Именно поводът да се обедини традицията с модерното е основната тема на звездния концерт. Тя е продиктувана от над 150-годишната традиция на УНИКА Груп Австрия, част от която е и българската компания.

Г-н Николай Генчев, главен изпълнителен директор на ЗК „УНИКА” АД изрази своята радост от възможността да сподели празника на застрахователната компания с всички нейни приятели и партньори. Той подчерта, че социалната отговорност е стратегически приоритет и неразделна част от философията на УНИКА България.

Г-н Генчев потвърди, че дългосрочното партньорство със Столична община е привилегия и чест за ЗК „УНИКА” АД и изрази надежда звездният концерт да допринесе за успешната кандидатура на София за европейски град на културата.