Нови осем камери контролират скоростта по българските пътища от началото на април, съобщиха от пресцентъра на МВР. С едно „електронно око” в повече разполагат пътните полицаи в Бургас, Велико Търново, Враца, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Търговище и Шумен.

Като допълнение за по-ефикасна работа областните дирекции на МВР в страната получиха и 285 компютърни конфигурации и 180 принтера, съобщава бТВ.

Междувременно десет мобилни екипа на КАТ участваха в специализирана нощна акция в София, засякла трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Сред тях е шофьорка, причинила лек пътен инцидент. С 0.78 промила алкохол в кръвта тя блъснала собствения си автомобил в друг. Друг водач е спрян с 0.73 промила алкохол, а трети отказал тест с дрегер. Пътните полицаи санкционирали и седем неправоспособни шофьори и отнели книжките на други двама за изчерпани контролни точки.Успели да поставят и финал още преди старта на организирана гонка по бул. „Ботевградско шосе” с участието на 20 автомобила.