Нено Павлов е избран от Народното събрание на 21 май с 6-годишен мандат на поста заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Осигурителния надзор". Той смени от поста Бисер Петков.

Нено Павлов е роден в с. Ал. Стамболийски, област Добрич. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов", Свищов, специалност „Застраховане и социално дело". Професор по научната специалност „Финанси, парично обращение, кредит, застраховане и социално осигуряване".

Той е доктор на икономическите науки. Специализирал е в университета в Гренобъл, Франция, в Икономическата академия в гр. Познан, Полша, в Московската финансова академия, във Висшето бизнес училище Копенхаген, Дания, и др.

От 1999 г. до 2007 г. е ректор на Стопанската академия „Д. А. Ценов". Преди това е бил заместник-ректор, декан, заместник-декан на факултет „Финанси" и ръководител на катедра „Застраховане и социално дело".

Наред с активната си академична дейност проф. Нено Павлов е заемал и следните длъжности - сътрудник и член на Съвета за социална политика при Министерския съвет на Република България (2002-2005 г.), член на УС на Съвета на ректорите в България (2002-2007 г.), член на УС на Българската стопанска камара.

Чете академични курсове по „Организация и управление на социалното осигуряване", „Осигурителни схеми", „Социален мениджмънт", „Управление на човешките ресурси в застраховането и осигуряването". Понастоящем е член на Икономическия и социален съвет на Република България, на Научната комисия по икономически науки при ВАК към МС, на УС на Съюза на икономистите в България, председател на фондация „Проф. д-р В. Гаврийски" - София.

Сн.: Нено Павлов (Стопанската академия „Д. А. Ценов")

Още по темата:

Коя е Ралица Агайн?

Кой е Петър Чобанов?

Кой е Емил Атанасов?