Преди да бъде избрана за заместник - председател на КФН в ресора "Надзор на инвестиционната дейност" Ралица Агайн бе заместник - председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Тя е родена на 2 декември 1976 г. Има висше образование с магистърска квалификационна степен по Международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Завършва Първа английска езикова гимназия в София.

Ралица Агайн е избрана за народен представител в 39-ото Народно събрание от 23-ти многомандатен избирателен район (София). Тя е била член на комисията по икономическа политика и председател на подкомисията по инвестиции и капиталови пазари към комисията по икономическа политика, както и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност в 39-ото НС и член на постоянната делегация в Парламентарната асамблея на НАТО.

Ралица Агайн е била заместник-председател на Интерпарламентарната група за приятелство България-САЩ.

Заместник - председателят на КФН е бил още участник в Инициативата за корпоративно управление - коалиция на български неправителствени организации, основана в началото на 1999 г. от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Асоциацията на доброволните пенсионни фондове, Центъра за икономическо развитие, Съюза на инвеститорите и Асоциацията на притежателите на ценни книжа. Основна цел на инициативата е да улесни въвеждането на стандарти на корпоративно управление и процедури, които ще гарантират отчетност, прозрачност и контрол в икономиката.

Тя е и учредител, и член на надзорния съвет на Асоциация на инвеститорите.

Ралица Агайн има професионален опит като независим финансов аналитик и сертифициран водещ одитор за системи за управление на качеството.

Тя е съавтор на книги "Корпоративното управление в развитие: България 2002-2004", издател Център за изследване на демокрацията и "Българският Уолстрийт".

Източник: Комисия за финансов надзор