Коя е Ралица Агайн?

13874
Коя е Ралица Агайн?

Преди да бъде избрана за заместник - председател на КФН в ресора "Надзор на инвестиционната дейност" Ралица Агайн бе заместник - председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Тя е родена на 2 декември 1976 г. Има висше образование с магистърска квалификационна степен по Международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Завършва Първа английска езикова гимназия в София.

Ралица Агайн е избрана за народен представител в 39-ото Народно събрание от 23-ти многомандатен избирателен район (София). Тя е била член на комисията по икономическа политика и председател на подкомисията по инвестиции и капиталови пазари към комисията по икономическа политика, както и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност в 39-ото НС и член на постоянната делегация в Парламентарната асамблея на НАТО.

Ралица Агайн е била заместник-председател на Интерпарламентарната група за приятелство България-САЩ.

Заместник - председателят на КФН е бил още участник в Инициативата за корпоративно управление - коалиция на български неправителствени организации, основана в началото на 1999 г. от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Асоциацията на доброволните пенсионни фондове, Центъра за икономическо развитие, Съюза на инвеститорите и Асоциацията на притежателите на ценни книжа. Основна цел на инициативата е да улесни въвеждането на стандарти на корпоративно управление и процедури, които ще гарантират отчетност, прозрачност и контрол в икономиката.

Тя е и учредител, и член на надзорния съвет на Асоциация на инвеститорите.

Ралица Агайн има професионален опит като независим финансов аналитик и сертифициран водещ одитор за системи за управление на качеството.

Тя е съавтор на книги "Корпоративното управление в развитие: България 2002-2004", издател Център за изследване на демокрацията и "Българският Уолстрийт".

Източник: Комисия за финансов надзор

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Марияна Янева
# 0
12:01 | 24 January 2014
Ралица е от големия КОМУНИСТИЧЕСКИ род Агайн. Цял Перник го знае, защото Агайн управляваха града при Тошо. Като КОМУНИСТИ взеха навремето светкавично софийско жителство, тя се издигна като депутат - професия и сега стремително прави КОМУНИСТИЧЕСКА кариера и е страшно голям капацитет с връзките си, а не с акъла си!
Човек от народа
# 1
00:08 | 5 August 2013
Ралица Агайн - извикайте в Гугл - Румен Солаков и ще разберете от какъв род е. Работих на времето с майката на Румен Солаков-нафукана до безбожие. Ралица Агайн е от този род - от рода на майка му на адвоката Румен Солаков. Връзката е Ангел Солаков - бивш министър на вътрешните работи, Иван Солаков -бивш министър на труда и социалната политика и баща на Румен Солаков. Навързани са от долу нагоре и от горе на долу. Няма спасение от тези комунисти.
Александър
# 2
15:09 | 20 September 2009
Ралица е с подходящите образование и опит за да се справи с работата си като заместник-председател на Комисията за финансов надзор. Успех в работата й и според мен тя може да допринесе за утвърждаването на авторитета на тази институция. Все пак, КФН утвърждава съвета на директорите на най-важната част от българския капиталов пазар, а именно фондовата борса.
niakoj
# 3
17:05 | 22 May 2009
pak postaveni lica, bila e sekretarka na Miro Sevlievski, kato beshe deputatka Miro ia karashe da 4aka pred kabineta mu dokatose svyrshi drugite sreshti. Ordelno rodata i sa partizani aman ot 4erveni b........
inv
# 4
12:05 | 22 May 2009
Много груба грешка да я назначат на този пост!!! Благовест, тва е положението, където и да е била грам работа не може да свърши, доказан факт. Поредния безсмислен ход!!!
рода агайн
# 5
10:05 | 22 May 2009
рода агайн=държавна сигурност .А моя малумник е шофьор.
Blagowest Todorov
# 6
08:05 | 22 May 2009
Koi e bashta i , majka i, chichoi, i tn., az zanam dwa ezkia ,magistyr sym i ne moga da stana chlen na komisiq, deputat, ili precedatel na nekoq komisiika. Ima qki wruzki i nekoi koito q lansitra. Ne e sluchaina tam.
Дилетант
# 7
17:05 | 21 May 2009
А бъркам ли че първото и работно място е било... ДЕПУТАТ?
Дилетант
# 8
17:05 | 21 May 2009
Аха, впечатляваща биография. Само не прочетох какво точно е измислила и предложила, на кои законопроекти и наредби е автор и на какви публикации. Moжеби е пропуск на автора
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...