Резултатите за първата половина на 2011 г. затвърждават възстановяването на Кофас и правилната посока в процеса на насочване към кредитно застраховане, обявено през март 2011 година. Това се казва в съобщение на компанията по повод изнесените по-рано днес финансови резултати за първото полугодие на тази година.

Оборотът на стратегическите подразделения на Кофас възлиза на 764 млн. евро през първата половина на 2011 година, което е с 8% по-висок спрямо първата половина на 2010-а. Комбинираният коефициент (коефициент на загуба и разходен коефициент) се подобрява с 12.5 пункта, достигайки 78.3% в края на този юни, което по информация на дружеството е в резултат на намаляващия коефициент на загуба (от 65.2 на 52.5%).

В резултат, нетната печалба на Кофас към юни възлиза на 64 млн. евро, което бележи значителен ръст от 121%.

Данни: Кофас

Компанията отчита ръст на оборота си във всички географски региони на присъствие. Растежът се забелязва основно в развиващите се страни, но силно търговско развитие се наблюдава и в напредналите страни, независимо от по-слабата динамика на икономическата среда и по-конкурентната пазарна обстановка в тези страни, отчитат от Кофас.

Данни: Кофас