Застрахователната компания "Лев инс", която се свързва с името на Алексей Петров, е сключила договор с Агенция "Митници" на стойност 488 000 лв. За тази сума дружеството е застраховало 304 коли по "Каско" и "Гражданска отговорност", 4 плавателни съда.

Освен това "Лев инс" е направило застраховки за пожар и природни бедствия на недвижимите имоти - публична държавна собственост, предоставени за управление на Агенция "Митници", съобщава в. Монитор. Договорът е за срок от 3 години.

От митниците обясниха вчера, че компанията е предложила най-добри условия. Според източници на вестника Алексей Петров е бил в много близки отношения с двама бивши високопоставени митничари с прякорите и Цайса, за които се твърди, че са били вербувани като агенти. Службите за сигурност твърдят, че за двамата има данни, че покровителстват контрабандата на цигари.

Пред БНР бившият ръководител на ГДБОП и настоящ на Агенция "Митници" ген.Ваньо Танов коментира, че разбрал едва вчера за договора между агенция "Митници" и застрахователна компания "Лев Инс", дори нямал спомен от кога е датата на този договор.

Според него става дума за ремонт на някакви автомобили. Но пое ангажимента това да се провери веднага, както и да се разкрие кои служители на митниците са били съмнително близки с Алексей Петров.