Мавродиев: КФН не е приемала програмен документ

1357
Мавродиев: КФН не е приемала програмен документ

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев опроверга публикациите в медии за съществуването на програмен документ на КФН за развитието на капиталовия пазар.  Мавродиев уточни, че става въпрос за идеи, лични мнения и позиции, по отношение на развитието на капиталовия пазар, които са били изказани от Димана Ранкова, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, отговарящ за Управление „Надзор на инвестиционната дейност".

„Идеите, които тя е споделила в неофициална среща с представители на инвестиционната общност, след това бяха екстраполирани от някои медии и едва ли не представени като програмен документ и намерения на Комисията за финансов надзор. Всъщност, в случая става въпрос за теоретични и философски разсъждения, които са лична позиция и мнение само на г-жа Димана Ранкова. Личните мнения на отделни членове на Комисията, при това изказани на неофициални, работни срещи, по никакъв начин не могат да представляват официална позиция на КФН и съответно в още по-малка степен могат да бъдат наричани „програмен документ". Такива мнения не задължават комисията в никаква степен ", заяви Стоян Мавродиев.

Тези идеи, наред с много други, предстои да бъдат внимателно разгледани и анализирани и след колективно решение да се приеме официалното становище на КФН. Това становище е все още във фаза на обсъждане, заяви Стоян Мавродиев.

„Когато комисията приеме официален, програмен, стратегически документ, той ще бъде гласуван от всички нас като колективен орган и след приемането му ще бъде официално обявен от мен като председател на КФН по надлежния ред. Тогава аз ще изпълня и моя обществен и институционален ангажимент да информирам медиите и да защитя всяка точка от така приетата програма", каза Стоян Мавродиев.

Разбира се, при обсъждането и дебата по тази програма, ще вземем под внимание мненията на всички участници в дискусията, като намерението ни е да стигнем до консенсусно решение, което да бъде добро и в полза на целия небанков финансов сектор и на потребителите на финансови услуги.

Източник: Фокус

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

наблюдател
# 0
11:08 | 3 August 2010
един път да свършите нещо и вие от КФН и то се оказа предложение което не е официално...ами събудете се накрая, откакто ви има ви няма напълно..само едно празно име КФН...Вземете това което Димана Ранкова го предлага да го приемете..и вижте какво става с тези Пенсионни фондове..май само далавери с облигации и имоти..Дайте инфо къде, какво и защо са инвестиралиц...и ги питайте моля, кога ще бият доходността на краткосрочният депозит, защото ако не могат, да ги премахнем и парите да се държат по банките..идва хем по-евтино, хем по-голяма доходност
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg