Младежи от SOS Детски селища България ще получат шанса да изкарат шофьорски курсове с помощта на застрахователна компания Уника. Инициативата е част от стартиращата кампания на Уника „Каско за по-добър шанс в живота”, съвместно със SOS Детски селища България.

Застрахователното дружество ще заделя средства от рекламния си бюджет за всяка Каско полица, сключена в периода 15.11.2011 г. – 13.02.2012 г. Колкото е по-голям броя на Каско полиците, сключени до 13.02.2012 г., толкова по-голяма ще е сумата на дарението от Уника.

Смятаме, че клиентите ни ще оценят факта, че когато изберат да сключат своята застраховка Каско в Уника, оказват важна подкрепа за младежи в неравностойно положение”. Това заяви Николай Генчев, главен изпълнителен директор на компанията.

От SOS Детски селища България съобщиха, че след крайния срок на кампанията, общо 14 младежи ще могат да се възползват от дарението на Уника, за да се спази законовото изискване за минималната възраст на правоспособните водачи. Очакванията на организаторите на кампанията за резултатите от „Каско за по-добър шанс в живота” са, че дарителската сума ще стигне за шофьорски курсове за всички тях.

Тази кампания е естествено продължение на инициативатани за корпоративна социална отговорност, която осъществяваме заедно с SOS Детски Селища България още от началото на годината. Това е една добра кауза, към която, вярваме, ще се присъединят всички наши клиенти.”– добави Николай Генчев.

В рамките на кампанията „Каско шанс за по-добър живот”, Уника ще предложи на притежателите на леки автомобили Каско застраховка с подробна сегментация, както на базата на регистрация по населено място, така и по година на производство на автомобила. В момента Уника е сред малкото застрахователи на българския пазар, които предлагат подобно сегментиране на Каско тарифата по региони.

По този начинп ремията по полицата е съобразена с оценката на риска спрямо населеното място и реалните рискове, свързани пряко с автомобила на клиента.

Уника за повече сигурност на пътя

Специален акцент в кампанията на Уника ще е безопасното и разумно шофиране. Застрахователят предлага преференциални условия, за да стимулира внимателните шофьори без пътни инциденти. При подновяване на Каско полицата в Уника клиентите получават 10% отстъпка от премията за всяка предшестваща година без регистрирани щети. Водачите с отлични шофьорски умения могат да платят много по-изгодна цена за автомобилната застраховка, ако се възползват от специалните тарифи на Уника за Каско със самоучастие. Отстъпката от стандартните Каско тарифи може да достигне до 40% максимално и зависи от размера на договореното самоучастие. Според експерти, условията, които предлага Уника за Каско със самоучастие са сред най-изгодните на пазара в момента. Освен това, в случай на пътен инцидент, когато водачът на застрахования в Уника автомобил не е виновен, самоучастието не се прилага.

Уника в България

ЗК „Уника” АД и ЗК „Уника Живот” АД са част от Уника Груп Австрия – една от водещите застрахователни групи в Централна и Източна Европа. Групата Уника обслужва застрахователните договори на над 7,5 милиона клиенти на 21 от пазарите в цяла Европа.

И през настоящата година Уника запазва устойчивата тенденция на динамичен ръст и отлично пазарно представяне на българския застрахователен пазар. От 01.01. до 31.08.2011 г. по данни от официалната статистика на Комисията по Финансов Надзор застрахователният пазар е отбелязал минимален спад от 0.2% в сравнение с миналата година. За осемте месеца до 31.08.2011 г, Уника е записала 67,68 млн. лв. брутен премиен приход общо за двете дружества ЗK “Уника”АД и ЗК ”Уника Живот” АД и съответно 18,6% увеличение спрямо резултатите от 2010 г.

През 2011 г. компанията продължава успешно да завоюва пазарен дял по всички видове застраховки. Към края на август 2011 г. комбинирания пазарен дял на Уника България достигна 6.45%.

Посетете нашата Facebook страница