Над 1.2 млрд. лв. премиен приход в общото застраховане

1084
Над 1.2 млрд. лв. премиен приход в общото застраховане

За периода януари-ноември 2010 г. записаните премии в общото застраховане (включително и премиите по активно презастраховане на застрахователите, които извършват такава дейност) са в размер на 1.214 млн. лв., информираха от КФН.

Спрямо същия период на предходната година се отчита спад от 4.4% в общото застраховане и ръст от 9.2% в животозастраховането или общо за застрахователния сектор се отчита спад от 2.6%.

Най-голям дял в агрегирания портфейл на дружествата, извършващи дейност по общо застраховане, продължават да заемат автомобилните застраховки „Автокаско" (37.4%) и „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС" (34.5%) или общо 71.9% от премийния приход, реализиран в сектора. На следващо място по обем се нареждат имуществените застраховки „Пожар и природни бедствия" и „Други щети на имущество", които заемат дял 18.3% от общия премиен приход.

Увеличение на премийния приход в сравнение със същия период на 2009 г. се наблюдава при половината от видовете застраховки по общо застраховане.

В абсолютна стойност, най-голямо е то по застраховки „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС", „Летателни апарати" и „Обща гражданска отговорност".

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg