Надзорът издаде лиценз на "Пенсионноосигурителен институт"

724
Надзорът издаде лиценз на

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор издаде на „Пенсионноосигурителен институт” АД, гр. София, (в процес на учредяване), лиценз за извършване на дейност по допълнително пенсионно осигуряване.

Седалището на дружеството е гр. София, а адресът на управление - район "Лозенец", ул. „Кораб планина" № 6. Капиталът на дружеството е в размер на 5 млн. лв., който е внесен изцяло.

Учредители на дружеството са: „Пела” ЕООД , притежаващо 74% от капитала, „Ест” АД – с 25% и Сдружение „Съюз за стопанска инициатива” – с 1%.

Дружеството е с едностепенна система на управление. В Съвета на директорите влизат: Алексей Георгиев, Димитър Калчев и Теодор Дечев и се управлява от изпълнителния член Алексей Георгиев.

Пенсионната лицензия дава право за извършване на дейност по допълнително пенсионно осигуряване след получаване на разрешение за управление на фонд за допълнително пенсионно осигуряване от заместник-председателя на КФН, ръководещ управление "Осигурителен надзор".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...