Ръководството на КАТ-София връчи на министъра на културата Вежди Рашидов специален златен талон, като шофьор с 40-годишен стаж и без нито едно нарушение.

„Не сме го хванали, но това е показателно", заяви началникът на Пътна полиция в столицата Богдан Милчев. Той благодари на Рашидов от името на всички катаджии, че не им е създавал проблеми с движението по пътищата.

Притежател на златна карта може да стане всеки шофьор, който 6 години няма регистрирано нарушение, което е санкционирано с акт или фиш. Шофьорите, които имат издаден такъв талон в България са около 700 000, но тези, които нямат изобщо нито едно нарушение са 1% от тях.

Милчев уточни, че златният талон става невалиден в момента, в който бъде издаден акт. „Той го губи при съставянето на акт за каквото и да е нарушение", допълни началникът на КАТ.

Милчев посочи, че златният талон спасява водача при първото нарушение, като от обикновения талон не му се отнемат контролни точки.

„Не сме правили проверка на останалите министри, но ако имат желание, можем да я извършим. Аз съм от 2 месеца на този пост и това е най-известният човек, на когото връчваме златен талон", каза Милчев по повод златния талон, издаден на културния министър Вежди Рашидов. Началникът на отдел „Пътна полиция" заяви, че иска да се показват всички добри практики.

Източник: Фокус