Когато пътуваме в чужбина, трябва да си направим застраховка „Помощ при пътуване", съветват от бранша.

Пред Дарик изпълнителният директор на "Армеец" Цветанка Крумова препоръча да се направи туристическа застраховка, която, освен евентуални медицински проблеми, да покрие рискове като загуба на багаж. На пазара има и специална застраховка „Отмяна на пътуване".

Когато пътуваме с туроператор, обикновено медицинската застраховка е включена в комплексната услуга, обясни Цветанка Крумова.

Това важи както за почивките в чужбина, така и у нас. Ако организираме пътуването си самостоятелно и решим да пътуваме в чужбина най-добре според експерта ,е да си направим застраховка „Помощ при пътуване", която би покрила нашите разноски, ако се разболеем по време на пътуването.

При тази застраховка има и допълнителни рискове като загуба на багаж, Гражданска отговорност, правни разноски, които също биха могли да се включат.

Застраховката, според специалиста, е една от най-евтините и е важно да се определи лимитът, който би бил достатъчен съобразно стандарта на държавата, в която отиваме.

Цената на застраховкате е под 8 лв. за седем дни, ако се избере лимит от 10 000 евро, който би бил напълно достатъчен, където и да отидем в Европа, например.

На пазара вече съществува и застраховката „Отмяна на пътуване". Тя покрива разходите, които сме направили предварително за дадено пътуване, ако това пътуване бива отменено по някакви причини, като например медицински.

Застраховката „Отмяна на пътуване" трябва да се сключи в деня, когато направим резервациите.