Който се успокоява с мисълта "имам застраховка", когато, например, му откраднат колелото през нощта, май не е прочел малките буквички в договора, който е подписал. Тъй като повечето подобни застраховки против кражба важат само за времето между 6 сутринта и 22 часа вечерта.

Кога, как и при какви обстоятелства "важи" вашата застраховка решават самите застрахователи. Представяме ви най-безсмислените (и скъпи) застраховки, които можете да си направите и които се предлагат в Германия:

Застраховка срещу отмяна на сватба

Злополука, смърт, пожар? Бъдещите двойки могат да се застраховат срещу резкия край на тържеството им. За съжаление обаче, осигуровката не работи в случай, че някой каже "не" пред олтара.

Траурна застраховка

Застраховка за погребението ви? Едва ли си струва, защото политиката на тази застраховка е малко по-различна и реално излиза излишно скъпо.

Застраховка на стъкло

Експертите съветват да се откажете от застраховките срещу счупени прозорци. Поправката на щетите би била много по-евтина от вноските по застраховката. В допълнение, такива случаи са статистически твърде редки.

Това са най-странните неща, застраховани от Lloyds